RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Apeldoorn gaat tekort AED’s in komende jaren aanvullen

APELDOORN – De gemeente Apeldoorn heeft te weinig AED’s (reanimatieapparaten) door de gemeente hangen. In totaal is er een tekort van ongeveer een kleine 30 exemplaren. Het college gaat daar verandering in brengen.

Door een aanpassing van de landelijke norm door Hartslag Nu zijn er in de Gemeente Apeldoorn te weinig AED’s beschikbaar. Het tekort is ontstaan doordat de norm van één reanimatieapparaat in een straal van 750 meter is aangepast naar 500 meter. Op dit moment hangen er 29 in de gemeente. Er moeten er nog 27 bijkomen om te voldoen aan de doelstelling.

D66 stelde vragen over het tekort aan het Apeldoorns college van burgemeester en wethouders. De partij wilde onder meer weten of er overal binnen 6 minuten een AED ter plaatse kan zijn en of de bestuurders vinden dat 24/7 dekking (bereikbaarheid) van de apparaten erg belangrijk is.

Ook moest het college uitleggen wat het wil doen om de situatie te verbeteren. Het college heeft toegezegd dat er geld vrijgemaakt wordt om het tekort op te vangen in de komende jaren.

 

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn