• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Apeldoorn gaat het jonge erfgoed (1970-1990) inventariseren

APELDOORN - Gemeente Apeldoorn roept de hulp van inwoners in bij de inventarisatie van het jonge erfgoed (1970-1990) van Apeldoorn. Deze inventarisatie leidt aan het einde van het jaar tot een waardevolle aanvulling op de ‘collectie Apeldoorn’ - waartoe ook de pronkstukken als Paleis Het Loo en Radio Kootwijk behoren

Het jongste erfgoed in Apeldoorn
In de zeventiger jaren werd Apeldoorn door het Rijk aangewezen als ‘tweede schrijftafel’ van Nederland waardoor o.a. de Belastingdienst en het Kadaster naar Apeldoorn kwamen. De stad mocht groeien: in 1972 werden de eerste woningen van de Maten gebouwd, een wijk die zou uitgroeien tot de grootste bloemkoolwijk van Nederland. Bijna een kwart van alle bebouwing in Apeldoorn werd na 1970 gebouwd.

‘Post 65’
En wie kent ze niet, Centraal Beheer of het Stadhuis? Iconische gebouwen die niet meer weg te denken zijn uit Apeldoorn. Beide gebouwen markeren het begin en het einde van de periode 1970-1990. In deze tijd, ook wel ‘Post 65’ genoemd, is het jonge erfgoed van Apeldoorn gebouwd. De gemeente Apeldoorn wil dit jonge erfgoed in kaart brengen en de kwaliteit ervan bepalen. Dit doen we om te voorkomen dat in de toekomst waardevol jong erfgoed wordt gesloopt of rigoureus verbouwd. 

Kent u dus een sprekend, opvallend of bijzonder voorbeeld van jong erfgoed bij u in de buurt? Hebben bepaalde gebouwen, buurten of parken in Apeldoorn of het buitengebied uit deze tijd voor u herinneringswaarde? Of vindt u juist een bepaald gebouw heel lelijk? U kunt het ons laten weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Suggesties kunt u tot en met 30 september 2020 indienen.

voorbeeld van jong erfgoed:

Kijk ook op www.apeldoorn.nl/post65

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn