• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Antikrakers met verlopen contract in onzekerheid

HOENDERLOO - Zo'n 100 tijdelijke huurders van de Hoenderloo Groep zitten in grote onzekerheid. Op de maandag na kerst werd hen de wacht aangezegd, ondertussen weten zij niet wat de nieuwe huurbaas met hen van plan is. Ze lijken tussen wal en schip te vallen.

Door: Bastiaan van Blokland

Leegstandsbeheerder Camelot heeft een overeenkomst met Pluryn. Die zorgorganisatie was de eigenaar van de Hoenderloo Groep. Om de gebouwen niet leeg te laten staan na de sluiting, kwamen er vorig jaar anti-kraakhuurders in.

Welk pand wel, welke niet?

De familie Vos uit Apeldoorn is sinds december eigenaar van het terrein. Voor de komende tijd willen zij de panden verhuren aan zorgbedrijven. Wouter Vos: "We hebben concrete gesprekken, van een organisatie die gastouderschap verleent tot dementerende ouderen en gehandicaptenzorg. Die kunnen op korte termijn definitief worden. Daarnaast voeren we oriënterende gesprekken."

Tekst loopt verder onder de video:

Volgens hem kunnen binnenkort zo'n vijf of zes panden verhuurd worden. Voor de overige gebouwen zal opnieuw worden gekeken naar leegstandsbeheer. "We zijn dat in kaart aan het brengen", zegt Vos. Binnen twee weken moet er duidelijkheid zijn.

Uit voorzorg de tas inpakken

Het probleem voor de bewoners is dat zij die tijd niet hebben. Vos zegt te willen kijken of hij ervoor kan zorgen dat zij teruggeplaatst worden. "We moeten inzichtelijk maken wie er kan blijven en wie niet."

Omdat nog niet alle afspraken met de nieuwe huurders definitief zijn en het contract van de beheerder met Pluryn afloopt, lijkt het er voor nu op dat zo'n 100 huurders uit voorzorg maar beter hun tas kunnen inpakken.

Zie ook: Antikrakers Hoenderloo Groep moeten weg, zorg komt terug

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn