RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Antiek en Curiosamarkt in Apeldoorn een kijkersparadijs 

Beter weer had er niet kunnen zijn, niet te warm, niet te druk je kon overal goed bij en kramen vol spullen en spulletjes. En dat trekt kijkers aan. De Antiek en Curiosamarkt was gisteren, donderdag 5 juli, weer te bezoeken op het Marktplein.

Want dat is het natuurlijk, een kijkparadijs. Tafels vol herinneringen groot en klein. Soms zelfs zo klein dat er een vergrootglas nodig is om het goed te zien. Nu ontdek je op zo’n markt dat er verschillende “soorten” kijkers zijn. De kijkers die kopers worden en de kijkers die alleen maar kijken, even oppakken, even voelen, even van dichtbij kijken…. en weer terugleggen.

Over kijkers gesproken het is geen eenrichtingsverkeer, want als je er op let wordt er vanachter en vanaf de kramen teruggekeken. Vanachter de kramen is het simpel, de verkoper kijkt, wikt en weegt of de kijker aan de andere kant van de kraam, een potentiële koper is. Vanaf de kramen wordt er ook gekeken, beren, poppen en koppen kijken  de voorbijgangers aan. Allemaal met een eigen oogopslag en gemodelleerd naar het beeld van de maker die dacht dat het zo goed was.

Het leuke is natuurlijk om zo’n uitdrukking ook te interpreteren en je af te vragen wat de maker bezielde. Baby’s met zo’n persblik waardoor je automatisch zijn broek gaat controleren als je hem/haar oppakt, devote heiligen met een geloken blik alsof ze stoned zijn, een herder die naar het lam in zijn armen kijkt alsof hij er direct zijn tanden er in gaat zetten. Teveel om allemaal te beschrijven, maar een plezier om naar te kijken.

O ja als je de koppen en poppen wilt vastleggen… even opletten. Niet elke standhouder vindt dat prettig, raar maar waar. Eerst vragen want het zijn hun spullen. Tja……

Antiek en Curiosamarkt Apeldoorn nog op:  26 juli, 9 aug en 30 aug
Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn