RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Anke Land wint de derde van Reekum Cultuurprijs

De jury heeft Anke Land uit Apeldoorn uitgeroepen tot de winnaar van de derde Van Reekum Cultuurprijs. Zij heeft de prijs van €10.000 gewonnen en dat moet zij besteden aan de ontwikkeling van haar kunstenaarschap. Gerda Dapper won de publieksprijs.

 

Iris Burghout, Bas Fontein en Anke Land werden in januari van dit jaar genomineerd voor de Van Reekum Cultuurprijs. Om kans te maken op de prijs werd hen gevraagd een plan in te dienen waarin zij uitleggen hoe zij de prijs gaan gebruiken voor de ontwikkelen van hun kunstenaarschap. De jury heeft Anke Land als derde winnaar gekozen van de Van Reekum Cultuurprijs. In het juryrapport staat: ,,We waarderen het spanningsveld tussen haar (zachte) textiele materiaalgebruik en haar inhoudelijke beeldtaal, waarin zij bijvoorbeeld bewerkte oorlogsafbeeldingen gebruikt. Jammer genoeg is het een zeer actueel thema. Wij vinden het bijzonder hoe Anke verbinding legt tussen de historische context van haar werk, namelijk die van het verhalende wandkleed, en meer hedendaagse thema’s. het werk van Anke Land werk heeft wortels in het verleden maar kijkt ook naar de toekomst. Het plan dat zij indiende heeft een duidelijke richting en focus. We zijn enthousiast over haar ambitie om de nieuwste technieken toe te passe in haar werk.”

 

055: Apeldoorn Art

CODA organiseert vaak tentoonstellingen met werk van kunstenaars die woonachtig zijn en/of werken in Apeldoorn. Denk voor de tentoonstellingen bijvoorbeeld aan Forest Fairytales, diverse Apeldoornse salons en monografische presentaties met werk van verschillende artiesten zoals Gaby Bovelander, Cees Andriessen, Doortje de Vries en Marius van Dokkum. In 2013 gaf CODA de tentoonstellingen onder een andere titel 055: Apeldoorn Art. In 2018 werd de Van Reekum Cultuurprijs voor het eerst uitgereikt dit werd aangeboden door de Van Reekum Stichting. Marije Vermeulen mocht zich de eerste winnaar van deze prijs noemen. In 2021 werd zij opgevolgd door Peter van Lohuis. Bij de tentoonstelling in 2022/2023 wordt de Van Reekum Cultuurpijs voor de derde keer uitgereikt.

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn