• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Alleen thuis naar de kerk? 'Ook op vakantie komen mensen in de kerk'

HOENDERLOO - In de zomer is het in de kerk in Hoenderloo vaak een stuk drukker in de kerk dan in de winter. De toeristen die op vakantie zijn in de regio komen ook op bezoek bij de kerkdienst. Dominee Arjan de Graaf doet zijn best om de vakantiegangers te informeren over de kerk.

In het programma Onze Veluwe staat één vraag centraal: wat doet de toerist met de Veluwe? 'Als je als toerist, als buitenstaander, op een vakantiepark komt wil je weten waar de zwembaden, pretparken en bossen zijn', vertelt dominee De Graaf in het programma. Om toeristen te informeren liggen er vaak flyers bij de receptie. 'Maar wat zie je dan van de kerken? Dat er alleen een bordje hangt dat de kerken u welkom heten.' Om dat te veranderen onderneemt De Graaf zelf actie. Hij brengt flyers rond bij de vakantieparken in de omgeving. 'Ik breng een blaadje rond waar alles in staat, ook waar ik het zondag over ga hebben.'

De tekst gaat verder onder de video.

Voor de kerk is het fijn als er toeristen komen. 'Je bent niet alleen kerk voor jezelf, maar ook voor je gasten. Als je een kleine gemeente bent is het ook fijn als er gasten bijkomen.' De dominee vindt het alleen maar leuk als er veel gasten zijn, en maakt ook graag een praatje met ze. 

'Ik denk dat een taak als Christenen is om iedereen die op je levenspad komt, prettig te ontmoeten. Dat zie ik als een taak', benadrukt hij. Iedereen die de kerkdienst wil bijwonen is welkom. Daarnaast probeert hij ervoor te zorgen dat de lokale bewoners ook praten met de toeristen. 'Je kunt altijd praten over de kerk. Want als je in je thuissituatie nooit naar de kerk gaat, ga je op je vakantie ook niet.'

Bekijk hier de hele uitzending van Onze Veluwe.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
Symfocity
20:00 tot 22:00