• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Actie tegen Zwarte Piet bij Sinterklaas-intocht Nijmegen

NIJMEGEN - De actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) wil in november weer demonstreren in verschillende steden bij Sinterklaas-intochten. Dat bevestigt KOZP-voorman Jerry Afriyie na een bericht in NRC. Een van de plaatsen is Nijmegen, op zaterdag 16 november.

De actiegroep gaat in plaatsen demonstreren waar 'geen of een onduidelijke verandering naar een Sinterklaas-feest zonder Zwarte Piet' plaatsvindt, aldus Afriyie in NRC.

Volgens de krant gaat de groep demonstreren in zeker twaalf gemeenten. Naast Nijmegen gaat het onder meer om Alkmaar, Leeuwarden, Eindhoven, Groningen, Den Haag en Den Bosch.

KOZP kwam in 2017 in het nieuws toen de groep naar Dokkum wilde gaan om een demonstratie tegen Zwarte Piet te houden, maar door 'blokkeerfriezen' op de A7 bij Joure werd tegengehouden.

Acties in 2018 werden afgeblazen

Aangekondigde acties van Kick Out Zwarte Piet in Apeldoorn en Nijmegen gingen vorig jaar uiteindelijk niet door. De actievoerders voelden zich niet veilig.

De landelijke intocht is dit jaar in Apeldoorn op 16 november. In die plaats werd deze woensdag gedemonstreerd. De Zwarte Pieten Actiegroep pleitte bij het stadhuis in Apeldoorn voor traditionele pieten bij de landelijke intocht. Bij die intocht worden 'roetveegpieten' ingezet.

Zie ook: Wéér actie voor Zwarte Piet bij stadhuis Apeldoorn

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn