• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

'Achterhoekers blijven nog onvoldoende thuis'

APELDOORN - Ook in de veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland is de situatie rond het coronavirus nu 'zeer ernstig'. "Dat betekent dat we helaas meer dan 250 besmettingen per dag hebben", zegt voorzitter Ton Heerts. "Het zag er even goed uit, maar het loopt toch weer op." Met name een aantal gemeenten in de Achterhoek scoren al 'veel te lang, veel te hoog' in de besmettingscijfers.

Door: Huibert Veth, Bastiaan van Blokland

In de regio's Gelderland-Midden en -Zuid is de situatie al langer 'zeer ernstig', het hoogste risiconiveau van het RIVM. Sinds donderdag is dat in heel onze provincie het geval.

Het gaat momenteel vooral mis de regio's die 'tegen Twente aan schuren', weet Heerts. "Ook daar is de situatie al een tijdje zeer ernstig. En we zien toch dat de reisbewegingen in die gemeenten behoorlijk hoog zijn. De oproep om zoveel mogelijk thuis te blijven, wordt daar dus onvoldoende nageleefd."

Bekijk hier de reactie van Ton Heerts. De tekst gaat daaronder verder.

Beveiligers voor handhaving

"Dat betekent dat we nog nadrukkelijker zullen gaan handhaven. Daar hebben we nu ook beveiligers voor tot onze beschikking."

Maar dat is niet wat hij wil, benadrukt Heerts. "Eigenlijk wil ik iedereen gewoon oproepen om je aan de regels te houden." Hij hoopt dan over een paar weken weer te kunnen versoepelen, in plaats van aan te scherpen. "Want dat is wat ons nu boven het hoofd hangt. Ook in Noord-Oost Gelderland."

'Ambulance reed lang rond'

In zijn regio ziet Heerts ook de ziekenhuizen steeds zwaarder belast worden. "Er moet soms al nee worden verkocht. Bijvoorbeeld in het St Jansdal Ziekenhuis in Harderwijk. Daar moest een ambulance met een patiënt erin laatst toch lang rondrijden. We moeten ons blijven realiseren dat het ook je vader, moeder, kind, buurman, vriend of vriendin kan zijn."

"We moet ons nu écht aan de maatregelen gaan houden, zodat een volledige lockdown richting de kerstdagen ons bespaard blijft."

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
De Nachttour
00:00 tot 07:00