• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

ACEC 2.0

Apeldoorn heeft weer een budget voor kunst in de openbare ruimte. Voorgaande zinsnede stond enige maanden geleden paraat in een concept artikel over ACEC 2.0. Nu ben ik toe aan het schrijven van de blog en vraag mij af, of, in verband met de forse overschrijding op het Jeugdbudget, er wel geld overblijft voor kunst in de openbare ruimte. We blijven optimistisch, immers, volgens het college, moeten deze tegenvallers worden opgevangen binnen het sociale budget.

ACEC is in maart verzocht zich voor te bereiden op het dit beschikbaar komen van een gemeentelijk budget voor kunst in de openbare ruimte. Een activerende, bemiddelende en uitvoerende rol van ACEC bij het tot stand brengen van kunstwerken sluit uitstekend aan op de doelstelling om bewoners te betrekken en te interesseren voor beeldende kunst. ACEC ziet mogelijkheden om een vloeiende lijn uit te zetten van tentoonstelling naar lezing, naar activiteiten met specifieke groepen en naar concrete realisatie van een buitenkunstwerk.

ACEC bereidt zich voor op de nieuwe functie (ACEC 2.0) met de tentoonstelling SHOWCAS 1. Een tentoonstelling met objecten die – mits weerbestendig uitgevoerd – zo in onze openbare ruimte kunnen staan.

Geen tijd om te kijken of u kunt het ACEC niet vinden?, bekijk dan maar de foto’s. In het echt is het trouwens mooier. Te bekijken tot en met 22 April

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl!

Het weer in Apeldoorn

Weersverwachting
Apeldoorn

Nu op Radio Apeldoorn