• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

1,5 miljoen voor een zonnepaneel of betere isolatie

APELDOORN - Je huis energiezuinig maken? In Apeldoorn is extra geld beschikbaar voor inwoners die hun woning willen verduurzamen. De subsidie is bedoeld voor mensen in een sociale huurwoning en woningeigenaren.

Er is in totaal 1,5 miljoen euro beschikbaar. Wethouder Maarten van Vierssen: “Bij de vorige ronde konden we alleen mensen met een koophuis helpen. Nu mogen we ook mensen helpen die in hun sociale huurwoning graag energiebesparende maatregelen willen nemen.”

Collectief inkopen

Inwoners die daar recht op hebben, krijgen cadeaubonnen. En Apeldoorners kunnen advies krijgen over kleine energiebesparende maatregelen. Er zijn daarnaast buurtacties om bijvoorbeeld collectief zonnepanelen in te kopen.

Met de vorige subsidieregeling bereikte de gemeente vorig jaar naar eigen zeggen bijna 18.000 woningeigenaren. De nieuwe regeling kwam er met hulp van onder meer woningcorporaties en diverse energiecorporaties.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn