RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Hond Oscar vindt nieuw thuis na oproep Gelderland Helpt

APELDOORN - 'Hallo ik ben Oscar 11 jaar oud. Mijn baas is oud en ziek. Ik ben erg lief. Heeft iemand een plekje voor mij?' De redactie van Gelderland Helpt krijgt dagelijks verschillende hulpvragen binnen. Maar van een cocker Spaniël, dat is een nieuwe ervaring.

Oscar liet weten dat zijn baasje met een longontsteking in het ziekenhuis lag en niet meer thuis komt. 'Mijn buurtjes zorgen voorlopig voor mij, maar dat kan straks niet meer', meldde Oscar. Het verhaal wist veel mensen te raken; er kwamen tientallen reacties binnen bij Omroep Gelderland. Inmiddels heeft Oscar een warme mand gevonden bij de familie Hakkers in Balkbrug. 

'Hallo ik ben Oscar 11 jaar oud. Mijn baas is oud en ziek. Ik ben erg lief. Heeft iemand een plekje voor mij?' De redactie van Gelderland Helpt krijgt dagelijks verschillende hulpvragen binnen. Maar van een cocker Spaniël, dat is een nieuwe ervaring.

Ria Walhof uit Apeldoorn zorgde samen met buurvrouw Gerrie al een tijdje voor Oscar: 'Zijn baasje was al op leeftijd en wandelen ging al niet meer, dus namen wij Oscar regelmatig mee wandelen', vertelt Ria. Toen de situatie van het baasje van Oscar erg verslechterde en hij door een ziekenhuisopname niet meer voor de hond kon zorgen, vroeg Ria Gelderland Helpt mee te zoeken naar een nieuw baasje.

'Natuurlijk konden wij ook wel kiezen voor een asiel, maar dat kon ik niet over mijn hart verkrijgen. Het is zo'n ongelooflijk lieve hond, dat maakt het gewoon moeilijk. We kunnen hem helaas zelf geen plek bieden, doordat we zelf ook honden hebben'. 

Luister hier naar het verhaal van Oscar

Na de oproep op de radio en op Facebook, reageerden mensen massaal. Ook de familie Hakkers uit Balkbrug: 'Mensen uit onze omgeving wezen ons erop. Wij hebben zelf ook een cocker spaniël van 12 jaar oud.' Ria en haar buurvrouw Gerrie besloten daarop dat Oscar naar de familie Hakkers ging.

Inmiddels is het baasje van Oscar helaas overleden en is Oscar verhuisd naar Balkbrug, waar hij zijn oude dag verder kan doorbrengen: Bo Hakkers: 'Het gaat erg goed met Oscar. Hij slaapt vooral heel veel, net als onze eigen hond Gijs'.  

'Hallo ik ben Oscar 11 jaar oud. Mijn baas is oud en ziek. Ik ben erg lief. Heeft iemand een plekje voor mij?' De redactie van Gelderland Helpt krijgt dagelijks verschillende hulpvragen binnen. Maar van een cocker Spaniël, dat is een nieuwe ervaring.

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn