• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

100.000 euro en Rolex gestolen: verdachte hoort half jaar cel eisen

APELDOORN - Gouden sieraden, ruim 100.000 euro contant geld en een Rolex-horloge. Een 33-jarige man uit Veenendaal wordt ervan verdacht die in januari dit jaar te hebben gestolen uit een woning in Apeldoorn. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een half jaar celstraf tegen hem geëist.

De verdachte zou op 30 januari zijn binnengedrongen in het huis aan de Platinastraat. Volgens het OM ging hij ervandoor met de kluis met inhoud. De gestolen sieraden zijn van overleden familieleden van de bewoner. Daarnaast werden er autosleutels en een bankpas buitgemaakt.  

Loodzware kluis

De 33-jarige werd binnen twee maanden na de inbraak aangehouden. Hij zou de kluisroof niet alleen gepleegd hebben. Op beelden van een beveiligingscamera zijn twee mannen te zien.

Ze klimmen via de ventilatie aan de zijgevel het platte dak op. Door het badkamerraam te forceren lukte het ze om binnen te komen. Het tweetal neemt uit de woning een loodzware grote kluis mee. 

Bureau GLD en Opsporing Verzocht hebben eerder dit jaar aandacht aan de zaak besteed. Het is nog onduidelijk of de tweede verdachte is opgepakt.

Schadevergoeding van 110.000 euro

Dinsdag stond alleen de man uit Veenendaal terecht voor de rechtbank in Zutphen. Daar eiste de openbaar aanklager ook dat hij een schadevergoeding van ruim 110.00 euro moet betalen.

Ook wil het OM dat de schorsing van zijn voorlopige hechtenis wordt opgeheven. Dat zou betekenen dat de man weer vast komt te zitten.

Zie ook: Spullen van emotionele waarde weg na inbraak

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
De Matinee
14:00 tot 16:00