• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Weer honderden Oranjefans op rotonde Apeldoorn, opstootjes na ingrijpen politie

APELDOORN - Enkele honderden Oranjefans verzamelden zich donderdagavond in Apeldoorn bij de oranje-rotonde in de wijk De Maten om feest te vieren. Het Nederlands elftal versloeg Oostenrijk met 2-0. Kort daarna stroomde de rotonde vol met fans. Rond 01.30 uur greep de politie in, waarbij opstootjes ontstonden. Er zijn twee aanhoudingen verricht.

Veel fans kwamen lopend of op de fiets naar de rotonde toe. Er was een muziekinstallatie, er werd gezongen en gedronken, vuurwerk afgestoken en van tijd tot tijd werden rookfakkels afgestoken.

Bekijk de video uit Apeldoorn. De tekst gaat eronder verder

Vechtpartijen

De politie greep uiteindelijk rond 01.30 uur in. Daarbij ontstonden volgens een fotocorrespondent vechtpartijen tussen verschillende groepen op het plein. Er vielen rake klappen en meerdere personen raakten gewond.

Rotonde afgezet

Eerder liet burgemeester Ton Heerts van Apeldoorn de 'feestrotonde' afzetten en het verkeer omleiden, omdat het volgens hem niet de bedoeling was dat er feest gevierd zou worden op de rotonde. Heerts vroeg Oranjefans om zoveel mogelijk thuis te blijven.

'Kan leiden tot nieuwe uitbraken'

“Zolang niet iedereen gevaccineerd is, is de kans groot dat feestjes zoals dat van afgelopen zondag op de rotonde in de Maten, leiden tot nieuwe uitbraken van corona. Ik ga ervan uit dat niemand dat wil", benadrukt burgemeester Heerts afgelopen woensdag.

De tekst gaat verder onder de foto

Afbeelding
Het was druk op de rotonde in Apeldoorn. Foto: Luciano de Graaf.

De burgemeester ziet dat het moeilijker wordt voor mensen om zich aan de coronamaatregelen te houden, zeker omdat die de komende tijd verder versoepeld worden. “Natuurlijk begrijp ik dat, maar we lopen zo wel de kans dat het alleen maar langer duurt. Daarom vraag ik echt om de hulp van alle Apeldoorners hierbij."

Zie ook:

- 'Feestrotonde' in Apeldoorn gaat op slot na wedstrijden van Oranje

- Burgemeester van Apeldoorn greep bewust niet in bij feest na overwinning Oranje

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn