• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Vijf gebiedsverboden na Oranjefeest op rotonde, gemeente plaatst camera's

APELDOORN - De politie heeft donderdagavond vijf mannen aangehouden die op de Oranje-rotonde in Apeldoorn de overwinning van het Nederlands elftal op Oostenrijk vierden. De gemeente legt het vijftal een gebiedsverbod op tot het einde van het EK voetbal.

Volgens de politie gaat het om twee 18-jarige inwoners en een 26-jarige van Apeldoorn. Ook een 26-jarige man uit Eerbeek en een 29-jarige uit Roermond zijn opgepakt.

Zwaar vuurwerk

Op de rotonde in de Apeldoornse wijk De Maten vierden Oranjefans donderdagavond voor de tweede keer feest. Burgemeester Ton Heerts riep fans eerder deze week op thuis te blijven. Toch ging het mis op de befaamde Oranje-rotonde: er werd zwaar illegaal vuurwerk afgestoken, vonden mishandelingen plaats en een meisje raakte gewond door vuurwerk.

Bekijk de beelden van het feest. De tekst gaat daaronder verder.

Burgemeester Heerts doet daarom nogmaals een oproep aan de feestgangers: "Overwinningen van Oranje wil je samen vieren, maar laten we nieuwe uitbraken van corona voorkomen. Houd je aan de coronamaatregelen of liever vier de overwinningen van Oranje zoveel mogelijk thuis."

Feest in Nijkerk

Ook in Nijkerk kwam een grote groep Oranjefans samen na de winst van het Nederlands elftal. Een aantal mensen bleef lang hangen, waarna de politie rond 1.00 uur mensen wegstuurde. Volgens een politiewoordvoerder gaven mensen gehoor aan deze oproep. "Er zijn geen aanhoudingen verricht. Wel is veel rotzooi achtergelaten en samenkomen met grote groepen is natuurlijk niet de bedoeling."

Cameratoezicht

In Apeldoorn is de waarschuwing aan Oranjefans duidelijk. Heerts: "Overlast of letsel als gevolg van alcohol en vuurwerk horen niet en accepteren we niet. Diegenen die daar toch gebruik van maken, kunnen rekenen op een bezoek van de politie aan huis en een gebiedsontzegging”.

Ook zet de gemeente maandagavond, bij de komende wedstrijd van Oranje, cameratoezicht in. De rotonde wordt, net als donderdagavond, afgesloten voor verkeer.

Zie ook:

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn