• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Vier aanhoudingen bij Oranjefeest op rotonde, ook vijf gebiedsverboden

APELDOORN - De politie heeft maandag vier mensen aangehouden bij het feest op de 'Oranjerotonde' in Apeldoorn. Daarnaast deelde de gemeente Apeldoorn vijf gebiedsverboden uit.

Door: Nick Möller

Op de rotonde in de Laan van Maten kwamen na de EK-overwinning van Nederland op Noord-Macedonië opnieuw veel feestvierders samen. Volgens de gemeente waren er zo'n duizend mensen aanwezig, waaronder gezinnen met kinderen. Drie van de vier aanhoudingen werden verricht op grond van openlijk geweld. De vierde arrestatie was vanwege een eerder vergrijp.

Rotonde weer afgesloten

Het vijftal met een gebiedsverbod mag tot het EK is afgelopen de rotonde niet meer betreden. Na het vorige feest op de rotonde – donderdagavond na de zege van Oranje op Oostenrijk – werden ook al vijf gebiedsverboden uitgedeeld.

Zie ook: Vijf gebiedsverboden na Oranjefeest op rotonde, Apeldoorn plaatst camera's

De rotonde zal ook komende zondag, als Nederland uitkomt in de achtste finale, afgesloten zijn voor verkeer. Dan zijn er geen regels meer verbonden aan de maximale groepsgrootte.

Toch waarschuwt burgemeester Ton Heerts nog maar eens voor het coronavirus. "Ik zie steeds meer hiervan de gevolgen bij jongeren, waaronder long-covid. Ook voor komende zondag geldt dat illegaal vuurwerk en geweld niet bij een feestje horen."

Ook in Nijkerk kwamen Oranjefans maandag samen om te feesten:

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn