• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Theo ziet na een enorme knal een auto in zijn tuin staan: 'We hebben nog geluk gehad'

APELDOORN - Je zit rustig op de bank tv te kijken tot je plotseling een enorme knal hoort en een auto in je tuin ziet staan. Het overkwam Theo Karman uit Apeldoorn zondagavond. "Het klonk alsof er zwaar vuurwerk werd afgestoken: een hoop lawaai en gedonder. Toen we gingen kijken, zagen we gelijk dat het mis was."

Theo sprong direct op van de bank toen hij het lawaai hoorde. "Het leek ook alsof er allerlei dingen tegen de ramen vlogen", blikt hij terug. De auto bleek door een muurtje en de schutting zijn tuin in te zijn gereden.

Theo vertelt wat hij zondagavond meemaakte:

Samen met zijn zoon en vrouw liep de Apeldoorner gelijk naar buiten. Daar zagen ze een man zitten die plots opstond en wegrende. Terwijl Theo 112 belde, zetten buurtbewoners de achtervolging in. Met succes: ze overmeesterden de man en droegen hem even later over aan de politie.

Geluk

Theo is flink geschrokken, net als zijn vrouw. De ravage in hun tuin is groot: er zit een groot gat in de schutting en overal liggen brokstukken.

"We hebben denk ik nog geluk gehad. De auto is tegen een berg zand in de tuin tot stilstand gekomen. Anders was hij nog verder doorgeschoten, tegen de schuur van de buren", vertelt Theo. En als de wagen meer naar links was gegaan, was hij in de woonkamer van het gezin beland.

Aangifte

De aangehouden man is negatief getest op alcohol en drugs, laat de politie weten. Agenten hebben van Theo en zijn vrouw een verklaring opgenomen, omdat de man de plaats van het ongeval verliet.

Of hij daadwerkelijk achter het stuur zat, wordt onderzocht. De politie sluit niet uit dat meerdere personen in de auto zaten.

Zie ook: Auto rijdt schutting aan gort en belandt in tuin

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn