• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Vriendin Harrie Lavreysen supertrots: 'Met handen voor mijn ogen gekeken'

APELDOORN - Het was een heftige week voor Noor Luijten, de vriendin van baanwielrenner Harrie Lavreysen uit Apeldoorn. Van huis uit zag ze hoe haar vriend in Japan twee keer goud en één keer brons pakte.

"Vooral vrijdag bij de sprint, dat was de spannendste dag ooit. De zenuwen namen alles over. Ik kon helemaal niks meer eten, ik kreeg niks weg. En de hele tijd ijsberen. Die derde rit heb ik met mijn handen voor mijn ogen gekeken."

"Ik ben echt supertrots, ook op zijn bronzen medaille bij het keirin. Er zat ook niet meer in. Kenny vertrok en daar was niks meer aan te doen. Als Harrie er achteraan was gegaan, waren ze vanuit zijn wiel gekomen. Want iedereen lette op hem. En brons is ook mooi. Niet normaal, na zo'n zware week. Harrie zei ook dat hij had getekend voor brons, als hij dit van tevoren had geweten."

Rollercoaster

Er was deze week ook veel aandacht vanuit de media. "Ja, het was echt een rollercoaster. Na de teamsprint zaten we al bij Op1, dat had ik helemaal niet verwacht. En vrijdag na het goud op de sprint 's avonds bij Humberto. Het waren spannende dagen met weinig slaap, want als je dan in bed ligt, ga je nadenken over wat er allemaal is gebeurd. Het was allemaal superleuk, maar ook heel emotioneel."

Ook als hij met niks was teruggekomen, hij blijft dezelfde Harrie

Voor Noor was het heel moeilijk om niet bij de wedstrijden aanwezig te zijn, zoals normaal. "Nee, dat is heel gek om niet even een knuffel te kunnen geven aan de boarding. Maar dat had ook niet gekund, want het publiek had allemaal mondkapjes en moest blijven zitten. We hebben deze week wel veel contact gehad. Hij liet tussendoor heel vaak weten hoe het ging. Hij had er alle vertrouwen in, terwijl ik hier zo zenuwachtig was."

Eindelijk herenigd

Maandag is dan eindelijk het weerzien. "Ik ga hem ophalen met zijn ouders. Ze komen om drie uur aan op Schiphol en dan gaan ze naar het Hilton. Daar is dan nog iets van een huldiging, want die in Scheveningen zijn na vandaag voorbij. Maar ik vind het allemaal best, want we zijn dan in ieder geval weer samen. Hij is twee weken weggeweest. Dat ben ik op zich wel gewend, maar daarvoor zat hij ook al drie weken in trainingskamp. We hebben elkaar toen wel vier dagen weer gezien, maar toen zat hij zo in zijn eigen wereld. Maar vanaf morgen kunnen we zelf weer lekker bepalen wat we gaan doen. Lekker op vakantie, er hoeft helemaal niks meer."

Dat haar vriend nu Olympisch kampioen is, maakt geen verschil. "Nee, ook als hij met niks was teruggekomen, hij blijft dezelfde Harrie. Maar ik gun het hem gewoon zo."

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn