• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Op de oude school van Steven Berghuis heerst Oranjekoorts

APELDOORN - Oranje ballonnen, oranje vlaggen, oranje stickers en Oranjeliedjes. Op basisschool De Regenboog Woudhuis in Apeldoorn heerst echte Oranjekoorts. Dat komt doordat Nederlands-elftalspeler Steven Berghuis daar op school heeft gezeten.

Meester Daniël en Ruud zijn er al dagen mee bezig om hun klassen zo oranje mogelijk te maken. Dat doen ze samen met de leerlingen. Daarnaast worden er EK-pools ingevuld, oude wedstrijden gekeken, samenvattingen gekeken van het Nederlands elftal en wordt er zelfs gerekend met het thema EK.

"Het was niet moeilijk om de klas mee te krijgen", vertelt meester Daniël. "Ik hoef maar een muziekje aan te zetten en de klas staat op zijn kop. En het is natuurlijk een speciaal gevoel dat Steven Berghuis hier op school zat, we zien hem nog regelmatig lopen."

Tekst gaat verder na de video:

'Cool en gaaf'

"Ik vind het best wel cool, niet iedereen heeft een bekende voetballer op school gehad", zegt een van de leerlingen. Een ander vult aan. "Ik weet wel dat hij ondeugend was. Hij gooide altijd sneeuwballen tegen het raam en ging belletje lellen." Als we de kinderen schoolfoto's laten zien, is het wel even zoeken naar de stervoetballer. "Ik vind hem er wel jong uit zien op de foto, dus ik moest even naar hem zoeken. Maar ik herkende wel meteen onze gymzaal", zegt een leerling. "Ik vind het bijzonder en gaaf dat hij op school zat."

Tekst gaat verder na de foto:

Afbeelding
Foto: Omroep Gelderland

Een nieuwe Berghuis?

De grote vraag is alleen of er weer een nieuwe Berghuis van deze school af gaat komen. Als het aan meester Ruud ligt wel. "We hebben hier een voetbalveldje liggen en als ik dan kijk zie ik de mooiste trucjes en goals voorbij komen. Dus ik denk niet dat het bij Steven Berghuis blijft."

Afbeelding
Meester Daniël zweept zijn klas op. Foto: Omroep Gelderland

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn