• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Na twee keer goud nu brons voor Lavreysen in finale keirin

TOKIO - Harrie Lavreysen uit Apeldoorn heeft de Olympische Spelen afgesloten met een bronzen medaille bij het keirin.

De 24-jarige baanwielrenner werd in de finale verrast door de Britse titelverdediger Jason Kenny. Hij reed al een paar ronden voor het einde weg bij de concurrentie. Lavreysen probeerde het nog dicht te rijden, maar slaagde daar niet in. In de sprint om plek twee werd hij nog net afgetroefd door de Maleisiër Awang.

Lastig traject naar finale

Lavreysen kwam met de nodige moeite in de finale. Hij kreeg in de halve finale een tikje van een Japanse concurrent en moest in de sprint nog twee man voorbij, maar dat lukte op de valreep.

Lavreysen had het ook niet eenvoudig in de kwartfinale. Hij reed aanvankelijk op kop, maar in de laatste ronde werd hij voorbij gereden en werd het nog even penibel. Uiteindelijk werd hij vierde, net genoeg voor kwalificatie.

Twee keer goud

Lavreysen pakte op de Spelen eerder al goud op de teamsprint en in het individuele sprinttoernooi.

ZIE OOK: Lavreysen wint goud, maar is te moe om te juichen

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn