• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Harrie Lavreysen doodop na Tokio: 'Nu even niet meer fietsen'

APELDOORN - De Apeldoornse baanwielrenner Harry Lavreysen is dood en doodop. Maar zijn drie medailles, behaald op de spelen in Tokio, vergoeden veel. "Die lach gaat niet meer van mijn gezicht."

Vandaag landde Lavreysen na een lange vlucht op Schiphol. "Het is fijn om terug te zijn. Natuurlijk heb ik veel contact gehad met mijn familie via de telefoon, maar nu in het echt is heel prettig. Helemaal na zo'n lange reis. Hoe ik nu nog kan lachen na zo'n reis?" Hij kijkt omlaag, naar zijn borst waar de medailles hangen. "Nou, die lach gaat niet meer van mijn gezicht hoor."

Tekst gaat verder na de video.

Toch heeft hij er nog niet veel van kunnen genieten. "In Tokio is het een bizarre week geweest. Ik heb geen tijd gehad om te kijken naar de medailles of om de races terug te kijken. Het was van wedstrijd naar wedstrijd leven, maar ik ga nu op mijn gemak even rustig genieten."

Dat gaat hij doen op een vakantie samen met zijn vriendin Noor. "Ja, dat wordt even geen fietsen en niet te veel op de telefoon kijken. Ik ga echt even helemaal niks doen."

Afbeelding
Harrie Lavreysen knuffelt zijn vriendin bij terugkomst. Foto: Omroep Gelderland

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn