• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Deze Gelderse sporters schitterden op de Paralympische Spelen

DEN HAAG - De Nederlandse medaillewinnaars op de Paralympische Spelen zijn dinsdag gehuldigd in Den Haag. Onder deze uitblinkers ook enkele Gelderse sporters die successen behaalden in Tokio.

Afbeelding
Aniek van Koot (rechts) en Diede de Groot na hun zege op de Paralympics Foto: EPA

Zo haalde rolstoeltennisster Aniek van Koot samen met Diede de Groot goud in het vrouwendubbel.

Afbeelding
Tristan Bangma en piloot Patrick Bos Foto: EPA

De slechtziende Tristan Bangma uit Apeldoorn veroverde met piloot Patrick Bos in het tandemwielrennen goud op de 4 kilometer achtervolging en zilver in de wegrace.

Afbeelding
Timo Fransen en Vincent ter Schure Foto: ANP

Timo Fransen uit Weurt was ook succesvol in het tandemwielrennen. Hij was piloot van de visueel beperkte Vincent ter Schure. Zij wonnen goud in de wegrace en zilver in de tijdrit.

Afbeelding
Lisa Kruger Foto: Omroep Gelderland

Zwemster Lisa Kruger uit Harderwijk haalde liefst vier medailles en ook nog eens in vier verschillende disciplines. Ze pakte zilver op de 100 meter schoolslag en drie keer brons: op de 200 meter wisselslag, 100 meter vrije slag en 100 meter rugslag.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn