• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Baanwielrenner Tristan Bangma pakt paralympisch goud

APELDOORN - Baanwielrenner Tristan Bangma uit Apeldoorn heeft Nederland samen met bijrijder Patrick Bos de eerste gouden medaille bezorgd op de Paralympische Spelen. Het Nederlandse duo was de beste op de 4 kilometer achtervolging.

De slechtziende Bangma en Bos waren woensdag in de finale sterker dan de Britten Stephen Bate en Adam Duggleby. Voorafgaand aan de finale verbraken de 23-jarige Bangma en Bos het wereldrecord op de 4 kilometer achtervolging. Ze zetten het record op 3.59,470 en zijn de eerste renners die de afstand in minder dan 4 minuten aflegden.

Bangma won in 2016 een gouden plak op de Paralympische Spelen van Rio de Janeiro, toen op de 1 kilometer en samen met Teun Mulder uit Zuuk.

Een gelukkige Bangma twitterde het volgende:

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn