• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Afgesloten 'Oranjerotonde' weer bommetje vol na zege Nederland

APELDOORN - Op de 'Oranjerotonde' in de Laan van Maten in Apeldoorn verzamelden zich maandagavond weer honderden feestvierders na de EK-overwinning van Nederland op Noord-Macedonië (3-0). De politie was eerder nog in grote getalen aanwezig om juist te voorkomen dat de rotonde weer vol liep. Er is één aanhouding verricht.

Op de rotonde kwamen ongeveer duizend mensen bij elkaar, meldt een fotocorrespondent. Doordat de gewonnen wedstrijd vrij vroeg werd gespeeld, waren er ook veel kinderen in de mensenmassa.

Afbeelding
Weer feest op de rotonde in Apeldoorn. Foto: Luciano de Graaf

De politie en mobiele eenheid hielden de boel in de gaten. De sfeer was uitgelaten en de politie liet de feestgangers grotendeels hun gang gaan. De organisator achter de 'Oranjerotonde' riep iedereen eerder nog op zich te gedragen en geen puinhoop achter te laten.

Aanhouding

Rond 21.30 verrichtte de politie een aanhouding. Meerdere agenten vormden toen een cordon om nieuwsgierigen om afstand te houden. De opgepakte persoon verzette zich volgens de videocorrespondent flink. De man is afgevoerd richting het bureau.

Toch veel troep

Een uur later maanden agenten de eerste bezoekers van de rotonde te vertrekken. Handhavers van de gemeente hielpen daarbij. Ondanks de oproep bleef er toch veel troep achter.

Afbeelding
De politie maant mensen te vertrekken. Foto: Luciano de Graaf.

Na de eerder gewonnen wedstrijden tegen Oekraïne en Oostenrijk verzamelden zich ook al grote groepen op de rotonde. Na het duel van donderdag tegen Oostenrijk ontstonden er uiteindelijk wat opstootjes toen de politie de menigte maande te vertrekken.

Zie ook: ons liveblog over de coronacrisis

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn