• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

'Oma is niet rendabel genoeg', SP woest om gedwongen vertrek dementerende bejaarden

APELDOORN - Minister Tamara van Ark van Volksgezondheid moet de mogelijk gedwongen verhuizing van 24 dementerenden in Apeldoorn een halt toeroepen. Dat vinden SP-Kamerleden Peter Kwint en Maarten Hijink, die inmiddels Kamervragen hebben gesteld over het voornemen van zorginstelling KleinGeluk de locatie voor kleinschalig wonen in complex Het Kristal te sluiten.

Door: Denise Eigenbrood

“Ik kan er met mijn hoofd niet bij, het is schandalig dat er zo met dementerende bejaarden wordt omgegaan”, zegt SP-kamerlid Kwint. Hij heeft besloten het er niet bij te laten zitten. Kwint wil van de minister onder andere weten of ze deze gedwongen verhuizing acceptabel vindt en of ze in contact staat met de bestuurder van zorginstelling KleinGeluk. Schriftelijke Kamervragen moeten binnen drie weken worden beantwoord.

Zie ook: Ernstig dementerenden moeten weg, omdat zorg te duur is: 'Ze worden als postpakketjes weggezet'

Lokale politiek en familieleden ook kritisch

De Apeldoornse raadsfracties GemeenteBelangen en SP hebben ook kritiek op het plan van de zorginstelling om de zorg te stoppen en de kwetsbare bewoners elders onder te brengen. De raadsfracties hebben inmiddels schriftelijk vragen gesteld aan het college. Familieleden lieten eerder al aan Omroep Gelderland weten geen enkel begrip te hebben voor de beslissing en het er ook niet bij te laten zitten. Sommigen hebben juridische hulp ingeschakeld of zijn bezig met een klachtenprocedure.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn