• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Onenigheid tegenstanders vliegveld Lelystad over stemadvies

UDDEL - De oproep van Stichting Red de Veluwe om bij de Statenverkiezingen te stemmen op één van de politieke partijen die zich uitspreken tegen Lelystad Airport levert commotie op.

De Samenwerkende Actiegroepen Tegen Laagvliegen (SATL), een andere actiegroep, is niet zo blij met het stemadvies. 'Deze campagne is activistisch van opzet. Wij willen een inhoudelijke discussie en de politiek met constructieve argumenten overtuigen van de nadelen van laagvliegen', vertelt Jan Rooijakkers namens SATL.

'D66 en ChristenUnie zitten in de coalitie en stellen zich ook kritisch op tegen het laagvliegen. We willen deze partijen niet tegen het harnas werken', aldus Rooijakkers. Hij spreekt van een nuanceverschil tussen de actiegroepen.

Hoe zit het ook alweer?

De Veluwe krijgt in de toekomst te maken met laag overvliegende verkeersvliegtuigen. Die vertrekken en landen als het aan minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat ligt vanaf 1 april 2020 op Lelystad Airport. Het gaat hier om vakantievluchten. Er is veel verzet tegen deze vluchten, omdat vliegtuigen laag over de Veluwe vliegen en bewoners vrezen voor overlast.

De verkiezingen voor Provinciale Staten zijn woensdag 20 maart.

Zie ook: Tegenstanders vliegveld Lelystad mengen zich in provinciale verkiezingen

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
De Nachttour
00:00 tot 07:00