• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Nu al einde EK voor Luuk de Jong

DOETINCHEM - Voor Luuk de Jong zit het EK voetbal er al op. De spits uit Doetinchem kampt met een knieblessure en is meerdere weken niet inzetbaar.

De Jong kreeg in een trainingspartijtje een tik op zijn linkerknie van PSV'er Cody Gakpo en moest strompelend van het veld. Er is een foto van het gewricht gemaakt en daaruit blijkt dat de 30-jarige spits van Sevilla een streep moet zetten door de rest van het EK.

Zijn vader, George de Jong, vindt het jammer dat het EK van zijn zoon zo ten einde moet komen. "Ja, teleurgesteld. Hij heeft voor het EK al veel gespeeld, maar op het EK heeft hij minder kunnen spelen dan hij gehoopt had. Daar ging hij goed mee om, maar dan komt er zoiets bij. Dan zeggen we maar: dit is niet zijn EK, hè?"

Twee keer invaller

De Jong was geen basisspeler bij Oranje dit EK. Tegen Oekraïne en Oostenrijk viel hij in de slotfase in. Bondscoach Frank de Boer mag geen vervanger oproepen voor de Doetinchemse spits.

Keeper Jasper Cillessen uit Groesbeek (corona) en Donny van de Beek uit Nijkerkerveen (liesklachten) moesten al voor het EK afhaken. Steven Berghuis uit Apeldoorn is nu nog de enige Gelderlander in de selectie van Oranje.

Zie ook: Vader Luuk de Jong: kampioen worden enige dat telt voor hem

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn