• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Duizenden mensen bij protest tegen coronaregels in Apeldoorn

APELDOORN - In Apeldoorn hebben zaterdagmiddag duizenden mensen meegedaan aan een protestmars tegen de coronamaatregelen. Tijdens de 'mars voor de menselijke verbinding' van protestgroep Police for Freedom was een politiemacht op de been.

Deze betogers liepen een mars van 6 kilometer door de stad. De demonstratie begon rond 12.00 uur bij sportpark Orderbos. Mensen hadden onder meer spandoeken, vlaggen en gele paraplu's bij zich.

De gemeente Apeldoorn schrijft dat de mars vreedzaam is verlopen. "Demonstreren is een grondrecht. Daarvan is vandaag op een juiste manier gebruik gemaakt", schrijft burgemeester Ton Heerts.

Wel werd het op een gegeven zo druk, dat mensen werden opgeroepen niet meer naar de binnenstad te komen.

De tekst gaat verder onder de tweet.

Er stonden tientallen motoragenten en vele ME-busjes paraat. Ook waren er zo'n twintig politiehonden mee. Een correspondent schat dat er zo'n 150 agenten in de stad waren.

De tekst gaat verder onder de foto.

Afbeelding
De protestmars in Apeldoorn. Foto: Omroep Gelderland

De mars ging vanaf het Orderbos en via de Asselsestraat, Henri Dunantlaan, Sprengenweg, Vosselmanstraat, Wilhelmina Druckerstraat, Prins Willem-Alexanderlaan naar de Jachtlaan.

Mars in Barneveld liep uit de hand

Vorige maand ontspoorde een betoging van Police for Freedom in Barneveld. Veel aanhangers van de groep hielden zich niet aan de coronaregels en droegen geen mondkapjes. Volgens de politie waren zo'n 80 tot 100 betogers duidelijk uit op een confrontatie. Een agent raakte gewond doordat hij tegen zijn hoofd werd getrapt.

Burgemeester Ton Heerts van Apeldoorn liet de mars doorgaan onder strikte voorwaarden. De organisatoren moesten zelf zorgen voor veiligheid, ordelijkheid en het naleven van de geldende coronaregels.

Afbeelding
De politie in Apeldoorn verzamelde zich bij het politiebureau aan de Europaweg. Foto: Luciano de Graaf

Zie ook:

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn