• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

'Feestrotonde' gaat op slot na wedstrijden van Oranje

APELDOORN - Burgemeester Ton Heerts van Apeldoorn vraagt Oranje-fans de komende EK-voetbalwedstrijden zoveel mogelijk thuis te blijven. De zogenoemde 'feestrotonde', waar zondagavond een enorm feest losbarstte, wordt afgezet.

“Zolang niet iedereen gevaccineerd is, is de kans groot dat feestjes zoals dat van afgelopen zondag op de rotonde in de Maten, leiden tot nieuwe uitbraken van corona. Ik ga ervan uit dat niemand dat wil", benadrukt Heerts.

Fakkels en vuurwerk

Zondagavond verzamelden honderden Oranjefans zich na de overwinning tegen Oekraïne bij die rotonde. Er werden fakkels en vuurwerk afgestoken en er reden auto's met teksten over Oranje.

De tekst gaat verder onder de beelden.

De gemeente Apeldoorn wil dit voorkomen. Daarom wordt de rotonde in de Maten na de komende wedstrijden van het Nederlands elftal afgezet en het verkeer wordt omgeleid.

'Hulp van alle Apeldoorners'

De burgemeester ziet dat het moeilijker worden voor mensen om zich aan de coronamaatregelen te houden, zeker omdat die de komende tijd verder versoepeld worden. “Natuurlijk begrijp ik dat, maar we lopen zo wel de kans dat het alleen maar langer duurt. Daarom vraag ik echt om de hulp van alle Apeldoorners hierbij. Dus: geniet van het voetbal, vier de successen, maar doe dat in kleine kring. Ook uit respect voor iedereen in de zorg en bij de GGD.”

Zie ook:

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn