• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Crisis bij D66 Apeldoorn compleet, wethouder stapt op

APELDOORN - De crisis bij D66 Apeldoorn is compleet. Nadat de partij de afgelopen weken drie van de vier zetels verloor en de Apeldoornse coalitie zondagavond per direct brak met D66, heeft nu ook D66-wethouder Maarten van Vierssen zijn ontslag ingediend.

Door: Denise Eigenbrood

Van Vierssen heeft dinsdagavond zijn ontslagbrief naar burgemeester Ton Heerts gestuurd. Hij was sinds eind 2019 wethouder. Op 24 juni tijdens de raadsvergadering neemt hij afscheid.

Burgemeester Heerts laat mede namens de wethouders Jeroen Joon, Wim Willems, Nathan Stukker en Detlev Cziesso weten het vertrek van Van Vierssen te betreuren: “Gezien de politieke omstandigheden hebben we alle begrip voor zijn beslissing. Tegelijkertijd vinden we dit echt jammer, want we gaan Maarten missen. In het anderhalve jaar van zijn wethouderschap heeft hij zich als een collegiaal bestuurder en met veel enthousiasme, kennis en kunde ingezet voor Apeldoorn.”

Geen nieuwe wethouder

Het college is niet van plan om een nieuwe vijfde wethouder te benoemen. Tot aan de verkiezingen van maart volgend jaar willen de overige vier wethouders verdergaan in de huidige samenstelling. De taken van Van Viersen worden onderling verdeeld.

Woede en discriminatie

De interne strubbelingen bij D66 begonnen nadat drie raadsleden boos zijn opgestapt nadat zij hadden geprobeerd het vierde raadslid, Maria Camacho, uit de partij te zetten. Het bestuur van D66 koos de kant van het raadslid. Ook doken er verwijten van discriminatie op, meldt dagblad de Stentor.

De ontwikkelingen bij D66 worden donderdagavond in de gemeenteraad besproken.

Zie ook: Coalitie Apeldoorn verder zonder D66

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn