• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Laat je inspireren door de leukste thuisblijftips op De Veluwe

De meivakantie staat voor de deur, maar door alle coronamaatregelen is iedereen genoodzaakt deze zoveel mogelijk in en rond het eigen huis door te brengen. Omdat we er niet op uit mogen trekken is de website van VisitVeluwe nu gevuld met de leukste thuisblijftips. Zo kan je samen met de kinderen tóch de Veluwe beleven en inspiratie opdoen voor een later moment, als bezoek aan de regio wél weer mogelijk is.

 

Laat de kinderen zelf letterlijk kleur geven aan de diverse attracties. Print de kleurplaten uit en laat ze aan de slag gaan. Download ook het memoryspel, kwartetspel en doeboek. Ontdek samen spelenderwijs welke attracties je straks als eerste weer wil gaan bezoeken. Op de website staat ook een thuisagenda met tips voor thuisvermaak. Hier zijn de creatieve initiatieven van horeca en attracties op de Veluwe gebundeld.

 

Proef de Veluwe thuis op tafel

Inwoners en bedrijven kunnen de echte Veluwse producten nu ook aan huis laten bezorgen. Het initiatief ‘Uit Veluwe’ heeft twee pakketten samengesteld met een variatie aan échte erkende Veluwse streekproducten. Lekker voor thuis of voor bedrijven om je medewerkers een hart onder de riem te steken in deze bijzondere tijd.

Daarnaast heeft SmaakPark maaltijdboxen vol Veluwse ingrediënten om de lokale producenten te steunen. Met deze boxen kun je thuis heerlijk koken.

 

Wild spotten en kijken vanuit je luie stoel

Er hangen tientallen wildcamera's in Het Nationale Park De Hoge Veluwe die dag en nacht de activiteit van de wilde dieren vastleggen. Jaarlijks worden er meer dan een miljoen foto’s gemaakt. Die zijn belangrijk voor ecologisch onderzoek naar het Park. Alle foto's moeten stuk voor stuk worden bekeken om te checken of en welke dieren er op staan. Je kunt wild spotten vanuit je luie stoel en bijdragen aan het onderzoek.

Ook kun je met een bak popcorn thuis gratis de populaire film Wild kijken. Volg tijdens de vier seizoenen de verhalen van drie hoofdrolspelers: de vos, het edelhert en het wilde zwijn. Een film met spectaculaire beelden die je normaal niet ziet!

 

Kunst en kastelen vanuit huis bekijken

Musea en kastelen blijven nog even gesloten voor publiek. Maar bij het Kröller-Müller Museum kun je de collectie nu online bekijken en in een timelapse de restauratie van het populaire kunstwerk ‘Jardin d’émail’ in de beeldentuin zien. Samen met je kinderen kun je op thuissafari in CODA Museum.

Ook kunnen de kids hun eigen Kasteel Cannenburch in een kijkdoos knutselen en dromen van een leven als ridder of  prinses. Ouders kunnen ondertussen genieten van een virtuele tour door het kasteel.

 

Kijk voor alle thuisblijftips op visitveluwe.nl/thuis

 

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn