• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Coalitie Apeldoorn verder zonder D66

APELDOORN - De coalitie van Apeldoorn gaat verder zonder D66. VVD, Lokaal Apeldoorn, CDA en GroenLinks hebben hiertoe besloten vanwege de interne strubbelingen bij D66.

Onlangs besloten drie van de vier D66-raadsleden uit de fractie te stappen. Het afdelingsbestuur, lijsttrekker Bouwien ten Bokum en het overgebleven raadslid Maria Camancho hebben nog geprobeerd te bemiddelen, maar dit bleek tevergeefs.

De andere vier coalitiepartijen hebben nu besloten om als minderheidscoalitie verder te gaan. Ze gaan op zoek naar steun van de andere fracties.

'Zeer spijtig'

“Er is de afgelopen raadsperiode al veel gebeurd rondom D66. De recente gebeurtenissen hebben ons volkomen verrast en geven ons helaas geen vertrouwen in een stabiele voortzetting in deze raadsperiode. Daarom hebben wij D66 laten weten dat wij als vier partijen verder gaan in deze coalitie. Wij vinden de ontstane situatie zeer spijtig", aldus de gezamenlijke fractievoorzitters van de vier partijen in een verklaring.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn