• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Burgemeester van Apeldoorn greep bewust niet in bij feest na overwinning Oranje

APELDOORN - Burgemeester Ton Heerts van Apeldoorn heeft zondagavond bewust niet ingegrepen bij het feest van honderden Oranjefans. Die hadden zich verzameld op een rotonde in de Apeldoornse wijk De Maten na de overwinning van het Nederlands elftal op het EK.

Heerts laat in een schriftelijke reactie weten, dat dit soort bijeenkomsten nog niet mogen: "Daarom hebben we ze in tegenstelling tot andere jaren ook niet gefaciliteerd. We maken in dit soort situaties altijd een afweging tussen strikt handhaven van de regels en een ordelijk en rustig verloop. In dit geval hebben we er ervoor gekozen de spontane bijeenkomst onder toezicht van politie en handhavers via natuurlijk verloop te laten aflopen."

Volgens de burgemeester is rond twaalven iedereen verzocht weg te gaan: "En daar is toen ook vrijwel meteen gehoor aan gegeven. Want de lijn is en blijft: houd je aan de maatregelen, want we zijn nog niet af van corona.”

Heerts wijst er in zijn mail nog op dat vanavond in het Veiligheidsberaad ook gesproken wordt over het EK, met name over het al dan niet toestaan van schermen aan het einde van de groepsfase en daarna.

De tekst gaat onder de beelden verder:

Risico op overdracht

GGD-arts Peter Schrooders begrijpt dat mensen zin hebben om te feesten: "Dat ze zin hebben om even los te gaan. Maar ja, als we er dan naar kijken hoe dat allemaal plaatsvindt... Dan zijn wij toch wel een beetje bezorgd als we zoveel mensen op een kluitje bij elkaar zien."

Bovendien waren de fans aan het schreeuwen en zingen. Volgens hem zijn er dan wel risico's dat er overdracht van het virus heeft plaatsgevonden: "We houden ons hart vast als GGD. Wat komt hier uit? Als je kijkt dat het voornamelijk jonge mensen waren, die zijn nog allemaal niet gevaccineerd."

Zie ook: VIDEO | Oranjefans vieren massaal feest op rotonde in Apeldoorn

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn