• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Boom valt op voortent van caravan waar op dat moment mensen in zitten

UGCHELEN - Twee kampeerders zijn tijdens het noodweer van vrijdagavond aan de dood ontsnapt. Een oude, dikke boom viel op de voortent waar ze op dat moment in zaten.

Door: Hermina de Vries

"Deze mensen hebben een engeltje op hun schouders gehad", vertelt Rob van Dijk, momenteel beheerder van de NCC camping in Ugchelen. Bij toerbeurt zijn de leden vrijwillig beheerder van deze camping.

"De mensen zaten met de rug tegen de caravan, toen de boom van wel 40 meter naar beneden kwam. Precies tussen twee auto's in, dat scheelde maar tien centimeter."

De kampeerders zijn vrijdagavond naar het ziekenhuis gebracht en behandeld aan oppervlakkige verwondingen. Daarna zijn ze naar een hotel in de buurt gebracht.

"We halen opgelucht adem dat er geen ergere dingen zijn gebeurd", vertelt Rob. "Vanmiddag hebben we een samenkomst om de goede afloop te vieren. Het is onbegrijpelijk, dat we zoveel geluk hebben gehad."

Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.

Zaagteam komt langs

Het noodweer duurde volgens Rob maar kort. "Het regende al langer en in twee minuten moet onweer en harde knallen is deze boom naar beneden gekomen. De boom ligt bijna over de hele lengte van het terrein. Vanmiddag komt er een zaagteam op de boel op te ruimen."

Zie ook: Leroy kreeg dak van flat in zijn achtertuin: 'Het vloog 200 meter door de lucht'

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn